Telefonszámunk: +36 (30) 509-2418 | Email címünk: info@szepszonyeg.hu
Blog

A polipropilén fürdőszoba szőnyeg mosása hány fokon történjen?

Szepszonyeg
Szepszonyeg
2021.05.04 11:30

A fürdőszobaszőnyeg és kádkilépő a fürdőszobáink lényeges, komfortfokozó részei. A mindennapos használat azonban megkívánja a mosógépben történő mosását is.

Moshatjuk egyáltalán a fürdőszobaszőnyeget mosógépben? Alacsony hőfokon, maximum 30 Celsius fokon igen, moshatjuk. Ha biztosra szeretnél menni, akkor pedig hideg vizes programon indítsd el a mosógépet.

A fürdőszobaszőnyeg a haj mágnese, de a por és a szösz is szeret megbújni benne. Ahogy vizes lábbal kilépünk a kádból, talpunkkal a port azonnal összeszedjük a csempéről és a fürdőszobaszőnyegről is. A hosszú hajú nők, férfiak pedig jól tudják, hogy a fürdőszoba a hajcsomók kedvelt helyei is.

Hogyan mossuk helyesen a fürdőszobaszőnyeget?

  • Első lépésként rázzuk le róla a hajszálakat és a szöszöket, port.
  • Ellenőrizd a mosási útmutatót a bevarrt címkén. Általában 30 Celsius fok a megfelelő. A speciális csúszásgátlós hátoldalnak nem tesz jót a túl meleg víz. A hideg vizes mosással meghosszabbítod az élettartamát.
  • Kímélő programra tedd a gépbe, de nagy adaghoz válaszd, amely sok vizet használ.
  • Ne használj túl sok mosószert hozzá, elegendő a fele a szokásos adagnak, az öblítő adagot szintén felezd meg.
  • Ne tedd szárítógépbe és ne is centrifugázd.
  • Ha lehet, a szabad levegőn szárítsd a fürdőszobaszőnyeget.
  • Semmiképp se mosd össze a fürdőszoba szőnyeget a ruháiddal, csakis önmagában tisztítsd.

A webáruházunkban kínált fürdőszoba szőnyegek anyagai 100% pamut, vagy pedig polipropilén. Mindkettő kíméletes mosást kíván meg, mosógépben. Ha már azt látod, hogy a csúszásgátló hátoldal morzsolódni kezd, ne tedd többé a mosógépbe, mert eldugíthatja, kárt tehet benne.

A fürdőszobaszőnyeget havonta egyszer érdemes mosógépben kimosni. A higiénia ennél a lakástextilnél még fontosabb, mint például a nappali szőnyegnél. A fürdőszoba szőnyeg vizes lesz, ezért gyorsabban megtelepednek benne a baktériumok. Hasonlítsd őket a konyharuháidhoz. Őket is gyakran mossuk, cseréljük.

Ha prémium, exkluzív fürdőszoba szőnyeg tulajdonosa vagy és félted a mosógéptől, akkor áztasd be csak egy lavorban. Langyos, kézmeleg vízbe tegyél egy kevés mosószert, jól nyomkodd meg benne, esetleg dörzsölgesd meg ott, ahol piszkosabb. Hagyd picit ázni, majd cseréld le a vizet hidegre, amibe pedig öblítőt teszel. Hagyd ebben is kevés ideig, utána pedig próbáld meg kicsavarni belőle a vizet, így tedd szárítóra.

Egy szép fürdőszoba szőnyegtől fájó szívvel válunk meg, ezért inkább ügyeljünk arra, hogy kíméletesen mossuk őket. Így biztosan sokáig élvezhetjük puhaságát, szépségét.