Telefonszámunk: +36-30-337-5363, +36 (30) 386 6780 | Email címünk: info@szepszonyeg.hu
Blog

Kiknek ajánlott a hipoallergén akril gyerekszőnyeg?

Szepszonyeg
Szepszonyeg
2021.04.20 14:02
Kiknek ajánlott a hipoallergén akril gyerekszőnyeg?

Gyermekeink a legjobbat érdemlik. Sajnos egyre több az allergiás panasz már gyermekkorban is, ennek oka lehet a sok rossz minőségű élelmiszer is, ami természetellenes, így a szervezetbe jutva ki is ütközik.

 

Az otthonunkban lévő, mikroszkopikus méretű kis betolakodó poratkák nagyon meg tudják keseríteni a gyermekek életét is. A tünetek ősztől-tavaszig felfokozódnak. Ilyenkor a fűtés megkezdésével magasabb otthonunk páratartalma és az idő is, amit otthon töltünk több. Ahol allergiás tüneteket váltanak ki a betolakodók, érdemes gyakrabban takarítani. Vannak praktikák és megoldások, amik segítenek átvészelni az olyan napokat, amikor súlyosbodnak az allergiás tünetek. Az akril hipoallergén gyerekszőnyeg az egyik ilyen lakástextil.

Az akril (poliakrilnitrit) anyag egy alacsony töltésű, gyapjas szerkezetű szálakból álló anyag, amelyet petróleumból készítenek. Tulajdonságai nagyon hasonlítanak a gyapjúhoz, de előnyi vele szemben, hogy a molyok nem rágják meg. Tapintása finom puha, meleg és nagyon erős, strapabíró, jó kopásálló. Az akril anyagú hipoallergén gyerekszőnyeg ár-érték arányban az egyik legmegfelelőbb választás a porallergiás gyermekeknek a szobájába. Ez az anyag nem okoz allergiát, meleg és nagyon puha, a szőnyeggyártás kedvelt terméke. A pamut és akril együttese remek páros egy gyerekszőnyeghez, amin imádnak játszani és ücsörögni.

Ez a speciális hipoallergén gyerekszőnyeg nem szívja magába, sőt, taszítja a porszemcséket. Így, mivel nem tapadnak meg benne a poratkák, allergiás reakciót sem vált ki. Tisztítani ugyanúgy érdemes, mint a többi típusú szőnyeget: száraz tisztítással porszívóval, vagy esetleg vizes tisztítással, vizes takarítógéppel. A pamut-akril hipoallergén gyerekszőnyeg hamar megszárad.

Azoknak a gyerekeknek javasolt ez a gyerekszőnyeg, akik sokat tüsszögnek, köhögnek és könnyeznek a poratkáktól. Legalább az ő szobájukba érdemes hipoallergén gyerekszőnyeget beszerezni. Az ágyneműhuzataikat pedig minél gyakrabban próbáljuk lecserélni és kimosni. További segítség a tünetek csillapítására, ha hipoallergén, vagyis antiallergén gyerekmatracot használunk az alváshoz. Az ilyen matrac hasonlóan az atkaellenes gyerekszőnyeghez, taszítja a poratkákat, nem tudnak benne megtapadni.

Mérjük a lakás páratartalmát, és ha 60% fölötti, akkor nyissuk ki az ablakot és szellőztessünk. Kaphatóak olyan berendezések, amik csökkenteni tudják a levegő páratartalmát, gyógyszerek helyett szerintem jobb választás. Szép hipoallergén gyerekszőnyeggel komfortos, kényelmes, puha járófelületet biztosítunk a gyermekeknek, kínzó allergiás panaszok nélkül.