Telefonszámunk: +36 (30) 509-2418 | Email címünk: info@szepszonyeg.hu
Blog

Csodálatos Nepáli kézi csomózású szőnyeg -minőség és hosszú élettartam

Szepszonyeg
Szepszonyeg
2020.02.19 19:39

Kezelési és Tisztítási Útmutató

Szeretnék segítséget nyújtani abban, hogy megelégedéssel használd szőnyeged, ezzel a kezelési útmutatóval. Lényeges, hogy kíméletesen tisztítsd, mert jellemző lehet elemi szálak hullása, amely természetes a szőnyeg gyártási - technológiájából adódik. Ez 3-4 hónap után megszűnik. Ennyi idő kell egy új szőnyegnek ahhoz, hogy a felülete kissé összetömörödjön, mely nem igazán szemmel látható.

Tehát hangsúlyozom fontos a kíméletes tisztítás!

A porszívózást is alacsony teljesítmény fokozaton végezd! Naponta kézi seprűvel nyugodtan át lehet tisztítani.
Általános tudnivalók:

A szőnyeg szállítása, és tárolása mindig ráncmentes, sima legyen. Ne hajtogasd! Az egyenletes igénybevétel érdekében, érdemes néha megfordítani a szőnyeget. Óvd az erős napfénytől, vagy olyan durva mechanikus hatásoktól, mint pl. bútor tologatása, vagy az ajtó koptató hatása. Szőnyeg porolása esetén fontos szempont az, hogy kíméletesen végezd!

Folttisztítás:

A mindennapok használata során óhatatlan, hogy egy - egy folt előfordulhat a szőnyegen, különösen ahol kis gyerek is használja. A folteltávolítás sikere attól függ, hogy a folt keletkezése és az eltávolítása között mennyi idő telik el!

Lényeges, hogy ne hagyd a szőnyegbe beszáradni a foltot, hanem lépj a tettek mezejére azonnal. Először is a darabos szennyeződést távolítsd el, majd lehetőleg puha fehér tiszta rongyot használj, ami nem szöszöl, és lehetőleg gyakran cserélgesd. Célszerű, szőnyeg - tisztító szert alkalmazni egy kis felületen azért, hogy nem károsítja –e, a szőnyeg felületét.

Ügyelj arra, hogy a tisztítószer ne szivárogjon a szőnyeg belsejébe, véletlenül se áztassa át a szőnyeget! Ha a folteltávolítás után úgynevezett tiszta folt jön létre, amely tisztább, mint maga a tisztított felület, akkor célszerű az egész szőnyeget át tisztítani!

Általános szőnyegtisztítás:

A tisztítás történhet szakember segítségével tisztítóban, vagy Te saját kezűleg is végezheted. Az utóbbi esetben szeretnék még némi segítséget nyújtani Neked:

Tehát ha kézzel végzed a munkát, akkor első lépésként, portalanítsd a szőnyeget. A második lépésben a tisztítószerből készíts habos oldatot, és ezzel finom dörzsöld át a felületet. Amennyiben nincs otthon speciális szőnyegtisztítószer, akkor használhatsz kéz-meleg – langyos vízben feloldott háztartási mosószert. Lehetőleg ne legyen fehérítő hatású.

Nagyon jó, ha van otthon szőnyeg tisztítására alkalmas gép.

Harmadik lépésben pedig biztosítsd a teljes száradást, és ez időben a szőnyeg kifeszített állapotában legyen!

Ezeket az útmutatókat figyelembe véve garantáltan hosszú ideig tündökölhet kedvenc szőnyeged!