Telefonszámunk: +36 (30) 509-2418 | Email címünk: info@szepszonyeg.hu
Blog

Szőnyeg inspiráció vintage stílushoz!

Szepszonyeg
Szepszonyeg
2020.09.09 14:28

Azt a szót, hogy vintage, egyre gyakrabban halljuk mindenhol.

Emlegetjük a divatban, a saját kezű ajándéktárgyak világában, létezik vintage fotózás, de legfőképp a lakberendezésben építjük magunk köré ezt a romantikus stílusjegyet.

Vintage stílusban a múlt értékeit igyekszünk belecsempészni a modern jelenbe.

Hogyan néz ki ez a stílus a lakberendezésben? A bútorok öregítése, koptatása, csiszolása adja a jellegzetességét. Ehhez használhatunk új és régi bútorokat is. Fő jellemzője a rusztikusság, amit a pasztellszínek, a szürkéskék, szürkészöld, halványlila árnyalatok lágyítanak meg. Így lesz romantikusan bájos arculatú a vintage stílus. Bútoroknál is a vidéki hangulatra, a falusi életre emlékeztető darabokat válasszunk. Népszerűek a kisebb és nagyobb faládák, amik tárolásra alkalmasak.

A világos színű, többnyire fehér és pasztell, antikolt hatású bútorok egy angol farmra kalauzolnak bennünket, ahol fő szerepben vannak a lágy textíliák és a virágok is. Vintage stílusban a bútorok többnyire fából és fémből állnak. Ezek mellett a kemény anyagok mellett a puha, kellemes textíliák nem hiányozhatnak. A fa, a fém és a textilek találkozása teremti meg a tökéletes harmóniát.

Textíliák közül főszerepben vannak a szőnyegek, a lenvászon asztalterítők, a függönyök, a takarók és a párnahuzatok. Ezek mindig világos színű darabok, melyek a régi korokat idézik. A virágminta, a levendula nagyon kedvelt lett, ehhez a stílushoz pedig tökéletesen alkalmazható. Virágmintás tapéta, virágmintás falikép, virágmintás kiegészítők, virágmintás szőnyegek, a tökéletes összhang segítői.

Egy gyönyörű, virágmintás szőnyeg a nappaliban a vintage jelleg alapja lehet, ha jól választjuk meg.

A konyhában is rengeteg ötlet van, amivel a vintage stílust megteremthetjük. Régi konyhai eszközök, edények, mérleg, tejkiöntő, virágmintás tálcák, stb. Egy szép, stílusos szőnyeg a konyhából sem hiányozhat.

A vintage stílussal kimondottan meghitt és nagyon személyes hangulat teremthető. Ha nem szereted a sablonos megoldásokat, légy kreatív és vágj bele a vintage-ba. Az egyediség mindig kiváltság. Halmozd el magad szebbnél szebb régi tárgyakkal, melyekhez kedves emlékek fűznek és élj boldogan minden nap, gyönyörű otthonodban.