Telefonszámunk: +36 (30) 509-2418 | Email címünk: info@szepszonyeg.hu
Blog

Műfű telepítés lerakás szakszerű rétegrenddel

Szepszonyeg
Szepszonyeg
2020.02.22 14:16

Ha Ön is szereti nézni a szép, rendezett fűvel kellemes látványt nyújtó kerteket, teraszokat, akkor van rá megoldás!

Ha Önnek nincs ideje, hogy rendszeres időközönként ápolja kertjét, de szeretné, ha mindig  gyönyörű látvány fogadná, akkor az Ön számára ideális választás a műfű!

Bízza szakemberekre a műfű telepítését! A műfű lerakása bár egyszerűnek tűnhet, mégis van néhány buktatója. Ha nem sikerül a műfüvet a megfelelő technikával levágni vagy rögzíteni, akkor az összkép nem lesz kellemes látvány. A műfű telepítésénél az első nehézséget a talaj milyensége adja. Nem ugyanazzal a technikával kell rögzíteni a fix, kemény alapon (beton, aszfalt, térkő,…), mint a füves, homokos talajon. A rögzítés szükségessége függ a műfűvel borítani kívánt terület nagyságától is. Ha például egy kisebb teraszt vagy erkélyt szeretne esztétikusabbá tenni, azt nem feltétlenül kell ragasztani, hiszen elég lehet a 4 oldalát nehéz tárgyakkal „rögzíteni”, lesúlyozni. Ez lehet egy-egy nehezebb virágcserép is.Nagyobb területű műfű telepítés esetén fontos a talajrendezés, hiszen megfelelő alapok nélkül nem lesz tökéletes a végeredmény. Ezután lehet a műfüvet leteríteni, és az illesztéseknél ügyelni kell a megfelelő pontosságra, valamint a megegyező szálirányra. Ha nem vesszük figyelembe a szálirányt, akkor a végén egy igencsak kusza és nem esztétikus műfüves terület fogad minket.  Fontos, hogy az illesztéseknél jól legyen rögzítve, szilárd talaj (beton, aszfalt) esetében ragasztva, és a műfű szélei között ne legyen minimális hézag sem. Egy ilyen „kis semmiség” nagyon elronthatja az összképet, mely a műfű lerakása után már nehezen korrigálható.

A ragasztásos rögzítéshez ideális választás az erős kétkomponensű ragasztó. Ez stabilan fogja rögzíteni a műfüvet az illesztéseknél. Viszont ha a talaj nem teszi lehetővé a ragasztást, akkor a másik megoldás a rögzítésre a műfű tüske lehet. Ezzel csak föld vagy fű alapú talajon lehet rögzíteni, hiszen a műfű alapján átszúrva kell a földbe juttatni. Bár a leszúrt műfű tüske nem lesz szembetűnő, célszerű egyenletes távolságokra elhelyezni őket egymástól.

Ha a műfű telepítése megtörtént, akkor a még szebb látvány érdekében célszerű homokkal beszórni. Erre egy különleges homokfajta szolgál, mely kiemeli a műfű szépségét, és természetesebbé is válik az összkép.

A webáruházunkban megtalálható műfüvek a megfelelő szakemberek által lerakva igazán sokáig fogják elkápráztatni a látvánnyal. Így időjárástól és évszaktól függetlenül mindig tökéletesen rendezett kertje lesz, melyet már mások fognak irigykedve figyelni. A műfű telepítéshez elengedhetetlen a kiváló minőségű műfű, és a lerakáshoz szükséges eszközök, melyek nagy segítséget nyújtanak a gyorsabb és hatékonyabb munka eléréséhez.

Telefon: +36-30-337-5363
Email: info@szepszonyeg.hu