Telefonszámunk: +36 (30) 509-2418 | Email címünk: info@szepszonyeg.hu
Blog

Szizál szőnyeg - természetes alapú szőnyegek

Szepszonyeg
Szepszonyeg
2020.02.21 21:47

Szizál szőnyeg, a természetes alapú szőnyeg

Otthonaink a természetes alapú szőnyegek által válnak élő, lélegző helyekké.

Mi is tulajdonképpen a szizál?

Ez a szó egy laikus számára nem sokat mond.

Egy trópusi kaktuszféle, tehát egy természetes alapanyag, és az Agave növény élő rostjaiból nyerik. Ez a növény nem vadon él, hanem ültetvényeken termesztik őket, nem használnak vegyszereket és különböző műtrágyákat sem.Ezekkel az ültetvényekkel elsősorban Brazília dicsekedhet, bár Latin Amerikában számos helyen előfordul. A növény levelei amikor elérik az 1,5 - 2 m magasságot, akkor kezdik el betakarítani. Azért várnak eddig, mert akkor éri el a levél azt az erősséget és szilárdságot, hogy a szálak használhatók legyenek a szőnyeg készítéséhez.

A szizál antiallergén, és a szálakat a húsos levelek préselésével nyerik ki, majd mossák, szárítják és különválasztják mielőtt egybefonnák.

A szizál időálló, és roppantul sokoldalú anyag, amelyből rendkívül sokféle, különleges szép mintázatú szőnyeg készíthető. Kevesen tudják, hogy például a hagyományos kötelet is szizálból gyártják.

 A természetes szőnyegek között a szizál szőnyegek, a legerősebb szőnyegek.

Érdekes tulajdonsága még a szizál szőnyegeknek az, hogy különleges rostjainak köszönheti azt, hogy a páradús légtérben a párát és a nedvességet elnyeli, és a szárazabb órákban pedig kiengedi. Szabályozza a szoba levegőjének a páratartalmát.

Ez még nem minden. Nagyon jó portaszító képessége van és a poratkákat egyszerűen nem engedi szálai közé férkőzni. Antisztatikus, elektromos gépek közelében is jól viselkedik, és antibakteriális. A szizál nem gyúlékony anyag.

 A szizál szőnyeg sűrű szövésű, erős strapabíró, ezért irodákba és középületekbe is javasolt, és egyértelműen szép elegáns környezetet és komfortérzetet biztosít. Kül-, és beltérre is kiváló!

Otthonainkban is kellemes, barátságos hangulatot sugall a szizál szőnyeg, hőszigetel és zajmentesen lépésálló!