Telefonszámunk: +36 (30) 509-2418 | Email címünk: info@szepszonyeg.hu
Blog

Elegáns letisztult klasszikus szőnyeg az otthonodban

Szepszonyeg
Szepszonyeg
2020.02.22 14:05

Mit kell tudni egy bordó klasszikus szőnyegről? Mitől lesz egy szőnyeg klasszikus?


Minden szőnyegnél az a kiindulási alap: hol gyártották, hogyan, miből?

A szőnyegeknél megkülönböztetjük a modern és konzervatívabb klasszikus szőnyegeket a mintájuktól függően. Ezt a bordó klasszikus szőnyeget speciálisan Belgiumban gyártották. A Belga szőnyegekről azt kell tudni, rendkívül jó minőségű szőnyegeket gyártanak. Az anyaga: 100% polipropilén, nagyon finom tapintású és selymes szőnyeg. A klasszikus stílus egyik fajta jellegzetes karaktere a rojt a szőnyeg végén. A szőnyegek első megjelenési formája az első kézműves technikáknak. A régészet eddigi felfedezései szerint már az V. században is voltak kézi szövésű szőnyegek.
A szőnyegek a közel keletről terjedtek el, majd közkedvelté váltak az egész világon.
Magyarországon az 1900-as évek elején volt a klasszikus szőnyegek virágkora. Régebben a nagy polgári családok lakásainak jellegzetes dísze volt az elegáns letisztult klasszikus szőnyeg. A mai kor gondolkodása alapján a klasszikus szőnyegeket is elsősorban divat, lakás dizájn és dekorációra használjuk. De hasznos tulajdonsága, hogy puhaságot ad illetve melegséget ad a lábunk alá. A jó klasszikus szőnyeg a minősége és a vastagságától függően nem pillingeződik ki, vagyis nem fényesedik ki hamar. Nagyon jó hő és hangszigetelő képessége van egy szőnyegnek a vastagságától függően.

A jó minőségű klasszikus szőnyeg nagyon nagy odafigyelést igényel, mert fényérzékeny. Ezért nem mindegy a lakás milyen fekvésű és mennyit süti erős napfény. A klasszikus szőnyegeket nagyon könnyű rendben tartani, takarítani. A klasszikus szőnyeg pici finom szövésű anyagát bármilyen a boltban kapható tisztítószerrel takaríthatjuk. Csak arra kell figyelni a szőnyeg takarításánál, hogy mimnél finomabb az anyag annál lágyabb takarítást igényel. Vagyis ne dörzsöljük nagyon , „csak kecsesen”. Szivaccsal dörzsöljük át a habos mosószerrel.  A kézzel készítet szőnyegek gyártási eljárása: a szövés és kereszt száll fésülés, amitől erős tömör szőnyeget kapunk. A klasszikus szőnyegeknek különleges enteriőr világa van, ami gyönyörű harmóniát sugároz az otthonunkba. Az aprólékosan kidolgozott mintavilága a klasszikus szőnyegeknek egy egyedi stílusjegye, ami különleges szépséget ad életterűnknek. Akkor kapunk teljesen tökéletes összképet: ha a bútoraink szövete nem dominál jobban a szőnyegnél.

Azzal kapja meg az otthonunk a legharmonikusabb képet ha a klasszikus szőnyegűnk kiemelkedik az egyedi színmintájával a környezetéből. Nagyon elterjedtek manapság az újhullámos absztrakt mintájú modern stílusok.De nagyon lehet szeretni egy hagyományos klasszikus irányzatú szőnyeget is, amely elegáns letisztult harmóniát alkot otthonunkban. Ha ellenállunk a legújabb idealista szőnyeg formáknak és mintáknak, akkor hagyományőrzőek vagyunk. Ha a szívűnk nem csábul el és nem leszünk trendi követőek, akkor nekünk találták ki ezt a bordó klasszikus szőnyeget.