Telefonszámunk: +36 (30) 509-2418 | Email címünk: info@szepszonyeg.hu
Blog

Kisfiú szoba ötletek és kislány szoba ötletek az iskolakezdésre.

Szepszonyeg
Szepszonyeg
2021.08.09 14:09

Elérkezett az augusztusi gyerekszőnyeg vásár! Vészesen közeleg az idő, amikor becsengetnek, otthon pedig ki kell alakítani egy tanuló sarkot. Egy szép gyerek szőnyeg elengedhetetlen ahhoz, hogy a gyerekszoba komfortos legyen a kisiskolásoknak. 

A gyerekszoba átalakítása akkor különösen fontos, ha első osztályba mennek gyermekeink. Ekkor nem árt egy kis stílusbeli adalék, hogy jobban menjen a tanulás.
A gyermekek 6 éves koruktól, az óvodai közegből kikerülve, gyökeresen megváltoznak. Más dolgok után kezdenek érdeklődni, más lesz számukra menő és ciki. Például az aranyos kis autós mesék helyett szuperhős figurás meséket néznek, illetve a kislányokat egyre jobban érdekli a divat és a szépítkezés világa.

Ebben a korban saját kis szféra kell nekik, ahová elvonulhatnak olykor-olykor elmélkedni. A gyerekszoba iskolakezdés korában kiemelten fontos. Szükség van egy olyan helyre, ahol zavartalanul tanulhatnak, megírhatják a házi feladatokat. A gyerek szőnyeg és az íróasztal, egy már nagyobb méretű ágy, kötelező darabok.
A gyerek szoba szőnyeg az egész helyiség hangulatát megalapozza, így érdemes megfontoltan dönteni és hazavinni a legszebbet, legpuhábbat, legkedvesebbet.

Padlófűtés és radiátoros fűtés mellett is jó, ha van egy szép gyerekszőnyeg a szobájukban. A kislányoknak rózsaszín, a kisfiúknak kék, zöld, szürke szőnyeg dukál, de persze elrugaszkodhatunk ezektől a színektől.

Ha a gyermek szobájának felújításába kezdünk iskolakezdés előtt, a következőket vegyük figyelembe:

A szoba legyen világos, napos, hiszen sötét szobában nehezebb koncentrálni és tanulni.
Az íróasztal lehetőség szerint az ablak alatt kapjon helyet, ahol természetes fény mellett tud olvasni, írni a gyerek.
A bútorok, szőnyegek, falak színe semmiképp se legyen sötét. Inspiráló szín a zöld, a púder és a türkiz is.
Ne legyen zsúfolt a szoba. A felesleges dolgokat, melyekre nincs már szükség, régi játékok, kinőtt ruhák, stb. selejtezzük ki. Az egyszerűség és tágasság érzése megnyugtató.
Az íróasztalhoz állítható magasságú széket válasszunk. A gyermekek iskolás korban hamar nőnek, a helyes testtartás pedig az íróasztal előtt ülve nagyon fontos. 

Az iskolakezdés hatalmas kaland mind a szülőknek, mind a felnőtteknek. Ha időben elkezdjük a felkészülést, sok idegeskedéstől kíméljük meg magunkat. A gyerekszőnyegek több méretben megvásárolhatóak, a nagyméretű, vastag szőnyeg a legjobb választás.