Telefonszámunk: +36 (30) 509-2418 | Email címünk: info@szepszonyeg.hu
Blog

Füstös tölgy lamináltpadló a lakásba

Szepszonyeg
Szepszonyeg
2020.02.22 14:06

A padló anyaga egy lakásban többfajta anyagból lehet, ezt a helység funkciója is befolyásolja.


A laminált parketta nem tévesztendő össze a sima parkettával. A parketta tömör fából készül, míg a laminált padlónak nem minden rétege fa.

A laminált padló 90 % fa, úgynevezett környezetbarát célaprítékból készített hordozólap. A laminált padló meleg hatású burkolóanyag, esztétikus, jó a tapintása méltán közkedvelt. A laminált padló nagyon jó hővezető képességének köszönhetően a meleg vizes padlófűtéshez nagyon jól passzol. A laminált padló nem tartalmaz káros elemeket, nem szívja magába a koszt. Az első laminált padlót 1977-be hozták forgalomba Svédországban.

 

A laminált padlók könnyen és egyszerűen kezelhetők, a lakás összes helységébe alkalmazhatók. A vizes helységekbe igényesebb, kopáshálóbb laminált padlót szoktak lerakni.  A laminált padlóknak a lerakását akár saját magunk is könnyen elsajátíthatjuk. A laminált padló: pattintással illeszthető össze ezért hézagmentesen lerakható. Ízlésűnknek és berendezési tárgyainknak megfelelően válasszuk ki melyik fa szín illik a legjobban az otthonunkba. Figyelembe kell venni a falak színét és mintázatát, a bútorok színét és stílusát. Az, hogy melyik laminált padló kategóriából választunk. azt elsősorban a pénztárcánk vastagsága határozza meg. De tudnunk kell, hogy a fő szempontok egy lamináltpadló típus kiválasztásakor: vastagság, kopásállóság, és az esztétika. Laminált padló vásárlásakor azt is vegyük figyelembe, hogy mekkora a helység.


Kisebb helységekbe az apróbb mintázatúak, míg a nagyobbakba a nagyobb mintázatúak illenek.
A nagyobb fénynek kitett helységekbe nem árt a fényállóságra figyelni. A füstös szín fokozza az otthonunk egyedi hatását. A laminálás során a parketta magas hőfokon több anyaggal társítják. A fahatású lakberendezési elemek: bútorok, padlók kultúrában jelentős szerepe van: mint Istennek fája. A fűtős-padló egy egyedi irányzat az otthonok lakáskultúra világában. Meghatározó szerepet tölt be a fa megmunkálásának látványa a lábunk alatt levő füstös kimondottan jó látványt nyújtanak, és feldobják a lakás tereit. A füstös tölgy laminált padló a lakásban egyedi kellemesen meleg kuckós otthont nyújt. A tölgy színnek minden európai tölgy laminált padlón. A természetesség ereje minden fából készült elemnél megérint minket és minden embernek kellemes érzetet és benyomást nyújt otthonában.

A füstös laminált padlóhoz nagyon jól passzolnak a világos shaggy szőnyegek, vagy világos nyírt és mikro plüss szőnyegek. A bútorok stílusát is attól függően választjuk ki füstös tölgy lamináltpadlónál, hogy milyen a kontrax a szőnyegekkel együtt. A füstös tölgy lamináltpadlókat kültéri helyekre is lehet alkalmazni, mert vastagsága 8 mm-es és 32-es kopásállósággal rendelkezik. A nagyobb kopásállóságú laminált padlók nagyobb igénybevett helyeken is megállják a helyűket. Ezért irodákba, konferencia termekbe, üzletekbe, szállodákba is kiválóan alkalmasak a Laminált padlók.