Telefonszámunk: +36-30-337-5363, +36 (30) 386 6780 | Email címünk: info@szepszonyeg.hu
Blog

Lila szőnyeg a mai lakberendezésben

Szepszonyeg
Szepszonyeg
2020.02.22 00:34
Lila szőnyeg  a mai lakberendezésben
 
Tudtad, hogy a lila az egyik olyan szín, amelynek a legtöbb jelentése van, és hogy a legtöbb dolgot ennek a szőnyeg színnek a kombinálásával lehet kifejezni?
Kevesen merik használni ezt a színt az otthoni lakberendezés kapcsán mivel, sokan nem tudják, hogy igazán mire is való, így megállapítható hogy a lila színű szőnyeg akkor igazán kifejező és hatásos hogyha, más színnel kiegészítjük, vagy a lilát egészítjük ki egy másik hozzá passzoló színnel.
 


Azonban tudnunk kell hogy a lilának melyik árnyalata milyen színnel párosítandó.Mivel a piros és a kék közti perióduson helyezkednek a lila különböző árnyalatai a színskálán így hideg meleg színekkel egyaránt nagyszerűen ötvözhető, ami azt jelenti, hogy majdnem az összes színnel használhatjuk úgy, hogy kellemes érzést keltsen környezetében.
 
Az egyik remek tulajdonsága a lila színnek hogy nagyon könnyen kombinálható más színekkel. Próbáld ki! Például kezdj el lila színnel színezni és észre fogod venni, hogy nagyon bátran és magabiztosan fogod tudni hangulattó függően, hogy milyen színt érdemes mellé rakni.
 
A legjobb az egészben hogy mindennel jól mutat a lakásodban. Ha megfelelően alkalmazod, nem tudsz mellé nyúlni.
 
Nagyon jó választás egy lila kis – vagy nagy felületű szőnyeg egy helységbe. Nagyon fontos ennek a színnek az alkalmazásakor, hogy kevésszer kell többet használni. A kevesebb néha több.
 
Az annyit tesz, hogy kevesebb kelléken használd, de azok meghatározóak legyenek a szobában. Mi lehet, központibb helyen mondjuk egy nappaliban, mint a szőnyeg. Kiválóan alkalmazkodik a fa bútorokhoz, a hideg – és meleg színű falakhoz

Nagyszerű segítséget nyújt a szoba érzet hőjének kiegyenlítésében is. Ha esetleg hideg (pl.: kék) színű 
tapéta, vagy festék van a faladon, akkor ellensúlyozhatjuk egy lila szőnyeggel a hűvös érzést és kicsit melegebb árnyalta lesz a szobádnak. Ilyen tulajdonságai miatt lehet éppen a lila, a mértékletesség színe.
 
Nagyszerű választás fehérrel. A lila és a fehér tökéletesen kiegészítve egymást, egy exkluzív hatású, nagy tért hoznak létre lakásodban. Ebben az esetben is inkább nagyobb kellékkel használandó, pl.: szőnyeg, ülőgarnitúra.