Telefonszámunk: +36 (30) 509-2418 | Email címünk: info@szepszonyeg.hu
Blog

Mennyire kényes egy polipropilén padlószőnyeg?

Szepszonyeg
Szepszonyeg
2021.04.26 16:07

Semennyire! A polipropilén padlószőnyeg az egyik legkeresettebb a padlószőnyegek között, a poliamid mellett. Népszerűsége nem véletlen, ugyanis rendkívül erős és nagy igénybevételt is jól tűrő padlószőnyegről beszélünk.

A padlószőnyeg annyiban különbözik a többi szőnyeg társától, hogy az egész helyiség, minden négyzetcentiméterét kitölti. Hihetetlen komfortos és meleg, kedves miliőjű minden olyan tér, ahol padlószőnyeget választottak burkolásra.

De miért jó, ha az a bizonyos padlószőnyeg polipropilén anyagból készül?

A polipropilén, mint anyag egy puha, mégis jó teherbíró tulajdonsággal bíró kelme. A szőnyeggyártás legnépszerűbb alapanyaga. Írtam már róla rengeteget, de itt is el kell mondani, hogy a polipropilén szőnyeg az egyik legjobb kopásálló szőnyeg. Alkalmas otthonra és irodákba, intézményekbe, hotelekbe, szállodákba is. Kis- és nagyforgalmú területek tökéletes burkolata a polipropilén padlószőnyeg. Előállítása egyszerű, ezért pénztárcabarát, ár-érték arányban nagyon jó választás mindenkinek.

A polipropilén padlószőnyeg a vékony, rövid szálhosszúságtól kezdve az egészen luxus érzetű, vastag szövésű változatban is elérhető. Csupán az ízlésünkön és a használaton múlik, hogy milyet választunk belőle. A vastag szövésű polipropilén padlószőnyeg inkább otthonra javasolt, ahol mezítláb és zokniban lépkedünk rajta. Polipropilén padlószőnyeg a shaggy, hosszú szálú, bolyhos szőnyeg is. Hálószobába, gardrób szobába, vendégszobába nagyon szép és kényelmes. Szerintem a lakás legkedvesebb helyisége a polipropilén shaggy padlószőnyeggel burkolt tér, amire már csak ránézni is jó érzés, nemhogy rálépni. Nem kényes, de hetente egyszer javasolt felporszívózni, így biztosak lehetünk benne, hogy sokáig élvezhetjük áldásos tulajdonságait.

A polipropilén padlószőnyeg otthonunk fenséges érzete után a közületi területen is népszerű. Ide viszont válasszuk a rövidszálút. A polipropilén padlószőnyeg jól használható az irodákban, a burkolása nem nagy feladat, csak szépen kell leteríteni és a széleket precízen levágni. Ellenáll a nedvességnek, a napfénynek és a hidegnek is. Válassz belőle jó minőségűt és használd sokáig.

Egyszínű, vagy mintás? A kisméretű helyiségekbe inkább egyszínű, vagy apró mintás és világos színű legyen, a nagy alapterületre pedig bármilyet választhatsz, gigászi mintást és sötétebb színt is. Ha merész vagy, akkor csíkos is lehet.